Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Alles over De vlinderstruik – Planten, bloeien, snoeien

By Posted on 0 3 m Leestijd 551 views

De vlinderstruik

De vlinderstruik is populair in veel tuinen omdat deze de naam daadwerkelijk eer aan doet. De stuik heeft een enorme aantrekkingskracht op vlinders en andere beestjes waardoor een gezellige bedrijvigheid ontstaat. Bovendien heeft deze plant een prachtige bloem. Het is dus ook gewoon mooi om deze plant te zien in de tuin. Door er op de juiste wijze mee om te springen is het gemakkelijk mogelijk om snel te zorgen dat er optimaal van genoten wordt. Dan kan worden gedaan door een aantal tips op het gebied van planten, snoeien en verzorgen direct op te volgen. Let daarom op deze zaken.

Vlinderstruik-snoeien Vlinderstruik

Bloeitijd van de vlinderstruik

In de eerste plaats draait het natuurlijk om de bloeitijd van de vlinderstuik. Deze vindt eigenlijk de gehele zomer plaats. Juist om die reden is de plant ook zo aantrekkelijk. Precies op het juiste moment staan de bloemen op hun volst in de schijnwerpers. Natuurlijk is het wel essentieel om de zaken op de juiste wijze aan te pakken. Op die manier kan worden gezorgd dat de bloei optimaal is en er volledig van genoten kan worden. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de manier waarop er gesnoeid wordt. Hiermee kan veel bereikt worden bij deze specifieke plant.

Vlinderstruik-planten

De vlinderstruik planten

Wanneer het vriest, dan is het niet aan te raden om de jonge vlinderstruik te planten. Is het echter boven 0 en zal dit voorlopig ook zo blijven, dan is elk moment even geschikt om de plant aan te planten. Een belangrijk voordeel is dat er veel waarde is van de zon. Dit is ook niet vreemd want de vlinderstruik komt uit gebieden waar de zon nu eenmaal een belangrijke rol speelt. Veel zon en weinig water is daardoor voor deze plant geen probleem. Let wel op dat het water goed de bodem in zakt en er veel kalk is.

Vlinderstruik-kopen

De verzorging van de vlinderstruik

Wanneer ervoor wordt gekozen om een vlinderstruik in een pot te laten groeien, dan is het wel van belang om de plant te ondersteunen met water. Dit moet wekelijks worden gegeven. Let wel op, wanneer de plant in de grond staat geldt dit niet. Wanneer in het voorjaar een keer wat extra voeding in de vorm van bemesting wordt gegeven, dan zal de plant dit waarderen en dit zal terug te zien zijn in de bloeiperiode. Verder is er eigenlijk geen werk aan de plant. Op die manier is het dus gemakkelijk om deze in de tuin te houden.

Vlinderstruik snoeien: hoe en wanneer?

De beste periode om de vlinderstruik te snoeien is de periode februari-maart. Daar zit wel één voorwaarde aan. Wanneer er nog kans is op vorst, dan mag er nog niet gesnoeid worden. Dat betekent dus dat direct in de eerste dagen van februari met de snoeischaar aan de slag gaan geen goed idee is. Het is goed om te weten dat de vlinderstruik behoorlijk sterk is. Het voordeel daarvan is dat er bij het snoeien flink wat teruggedrongen kan worden. Op die manier is het goed mogelijk om de plant in goede vorm te houden voor langere tijd.

Deel dit artikel

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.